Calelladecideix! al dia

 

26/11/09 PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA CALELLA DECIDEIX

 

Amb la sala completament plena amb més de dos-cents veïns de Calella els exalcaldes Srs. Josep Basart, Joaquim Rey i Ramón Bagó, i la vice-presidenta de la Plataforma pel Dret a Decidir, Sra. Carme Forcadell, han expressat el seu desig que la consulta sigui un èxit.

El Sr.Josep Basart ha afirmat en la seva intervenció, fent referència a l’article 8 de la Constitució Espanyola, que ‘no ens ha de fer por la Constitució’ i que la Constitució ‘no és una llei vital, és a dir que ha d’estar oberta a les reformes que la ciutadania reclami’.

A continuació ha intervingut el Sr. Joaquim Rey que ha demanat que ‘els partits polítics han d’acabar de fer el pas, i deixar de banda les seves ambigüitats’' i que és indiferent si és il·legal o no, els ciutadans tenen el dret a decidir’

Ha finalitzat les intervencions dels exalcaldes el Sr. Ramon Bagó, durant la seva intervenció ha recordat diverses situacions de catalanofobia i ha reflexionat sobre que ‘ens han arribar a creure que som assenyats’  i que ara ‘toca donar un cop de puny a la taula’.

Els parlaments els ha tancat la Sra. Carme Forcadell, ha manifestat que ‘el dret a decidir és un dret inalienable’ i que ‘Catalunya serà el que els catalans i les catalanes vulguin’

La Plataforma és fruit de la continua negativa de l’Estat espanyol a la llibertat de la ciutadania per poder decidir sobre el nostre futur com a país, a poder ser consultats sobre si volem ser un Estat, en definitiva a poder exercir un dret democràtic. La política és la eina de la societat civil.

Deixa el teu comentari

Comentaris

 

26/11/09 PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA CALELLA DECIDEIX

El proper dijous 26 a dos quarts de 9 del vespre a la Cooperativa l’Amistat, carrer Església 203 de Calella, a la presentació de la Plataforma Calella Decideix.

En la presentació ens acompanyaran la Sra. Carme Forcadell, vice-presidenta de la Plataforma pel Dret de Decidir i els ex alcaldes de Calella Srs. Ramón Bagó, Joaquim Rey i Josep Basart.

Us hi esperem !!

 

23/11/09 ESCRIT DE L'ALCALDE DE CALELLA, JOSEP MARIA JUHÉ

 

L’Alcalde de Calella, Sr. Josep Maria Juhè, ens ha fet arribar un escrit donant el seu parer sobre la consulta del proper 25 d’abril. [Descarrega’l en PDF]

En el seu escrit exposa que ' el federalisme que parlava en Pasqual Maragall com a la millor fórmula d’entesa a escala planetària i, per tant, també per a Catalunya i Espanya. El poc explorat i fàcilment criticat “federalisme asimètric” ens serveix tant per a organitzar-nos des del nivell més petit de relació humana, per posar un exemple la comunitat de veïns d’un bloc de pisos, fins al més gran i complexa, el govern mundial que haurien de ser les Nacions Unides. És un federalisme que s’ha de fonamentar en el reconeixement de les sobiranies compartides en un món global i també en el respecte cap a l’aportació des de la diversitat.’

 

Donacions

Pots fer les teves aportacions a la plataforma:

COMPTE CORRENT A L’OFICINA DE CAIXA GIRONA DE CALELLA

Número de compte: 2030 0118 79 3300012142