Dissabte, 10 de setembre, Marxa de Torxes, sopar i Havaneres a la Pl. Catalunya - Diumenge, 11 de setembre, Ofrena a la Pl. Catalunya i Bus a la Manifestació de Barcelona

Calelladecideix! al dia

 

10-11/09/11 ACTES DE CELEBRACIÓ DE LA DIADA NACIONAL

11 de setembre - DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

11.30, CONCENTRACIÓ a la Plaça de l'Ajuntament i MARXA ciutadana fins a la Plaça de Catalunya
12.00, OFRENA i PARLAMENT davant el Monument a Rafel de Casanova
..................
TARDA: MANIFESTACIÓ a Barcelona
15.30, TROBADA a la Plaça de les Roses
16.00, SORTIDA dels autobusos
..................
RESERVES I VENDA ANTICIPADA DE TIQUETS (7€): Tel.: 666084318, 606435479 , info@calelladecideixindependencia.cat, i al sopar popular de la Marxa de Torxes a la Plaça Catalunya
PORTEU LES VOSTRES SENYERES I ESTELADES

 

10 de setembre - 2a MARXA DE TORXES, SOPAR i HAVANERES

20.30, VENDA de torxes a la pl. Catalunya (2€)
21.00, SORTIDA DE LA MARXA DE TORXES des de la pl. Catalunya, acompanyats del grup Sukupà. Recorregut pel c. Cervantes, c. Església, Bisbe Sivilla i plaça de l'Ajuntament on es farà la LECTURA DEL MANIFEST
...
22.00, SOPAR A PREUS POPULARS, HAVANERES amb el grup Els Rogers i CREMAT. En col·laboració amb els Companys i Simpatitzants de la Plaça Catalunya

 

 

28/07/11 CONSTITUÏDA CALELLA PER LA INDEPENDÈNCIA

Info Ràdio Calella

 

15/07/11 PRESENTADA L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA (ANC)

Info Ràdio Calella

 

14/07/11 PRESENTACIÓ DE L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA (ANC)

El proper dijous, 14 de juliol, a les 21,00h, al primer pis de la Sala Mozart, es presentarà l'Assemblea Nacional Catalana.

Un cop acabades les consultes sobre la independència, la societat civil continua treballant en un nou projecte, l'Assemblea Nacional Catalana, un moviment transversal on totes les persones hi tenen cabuda a títol individual.

Hi intervindran: Josep Maria Terricabras, Membre del Consell Permanent de l'ANC, catedràtic de la Universitat de Girona i director de la Càtedra Ferreter Mora de la Universitat de Girona; i Xavi Ponsdomènech i Roser Loire, membres del Secretariat de l'ANC.

23/06/11 REBUDA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ I REVETLLA

El proper 23 de juny, la Plataforma col·laborarà en els actes de celebració de la rebuda de la Flama del Canigó i en la Revetlla posterior que s'ha organitzat al Passeig Manuel Puigvert.

- A la plaça de l'Església: 19.00: Ball de bastons a càrrec dels bastoners del CEIP Carles Salicrú.
19.15: Actuació musical per als més petits a càrrec d'Oriol Canals.
20-20.30: Cercavila fins al passeig de Manuel Puigvert a càrrec del grup de percussió Sukupà, el Grup Pa, Vi i Moltó i l'Agrupació Sardanista.
- Al passeig de Manuel Puigvert:
21.00: Rebuda de la Flama del Canigó
21.15: Encesa del peveter
21.20: Lectura del manifest a càrrec de Daniel Rangil
21.30: Encesa de la foguera
21.35: Ballada de sardanes al voltant de la foguera (Agrupació Sardanista)
i pintada d'un grafit relacionat amb la llengua i/o la Flama del Canigó (Agrupació de Joves Artistes Calellencs).
22.00: Sopar popular a base de pa amb tomàquet i embotit, coca i cava (Agrupació Cívica i Cultural Sant Quirze).
23.00: Actuació musical a càrrec del grup Latin Swing.

 

23/04/11 EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA I DIADA DE SANT JORDI

Per tal de commemorar el primer aniversari del Referèndum per la Independència de Catalunya celebrat a Cale

lla el 25 d'abril de 2010, la Plataforma Calella decideix Independència! ha preparat una Exposició fotogràfica a l'Ajuntament Vell. Restarà oberta del dia 18 d'abril fins l'1 de maig.

Així mateix, durant la Diada de Sant Jordi, la Plataforma tindrà una parada a la Plaça de l'Església on hi podreu trobar les tradicionals roses i el llibre "Catalunya Decideix i la seva projecció internacional".

07/04/11 LA PLAÇA DE L'AJUNTAMENT JA ÉS OFICIAL

El Ple de l'Ajuntament de Calella ha aprovat, a la sessió del dijous 7 d'abril de 2011, el canvi de nom de la Plaça de la Constitució pel de Plaça de l'Ajuntament.
La Plataforma Calella Decideix Independència va elaborar una moció inicial sobre aquest canvi de nom que va ser, després, consensuada i esmenada amb els grups municipals de CiU i ERC. 
Això va provocar que fos presentada al Ple i que resultés aprovada per 11 vots a favor, els 7 de CiU i els 4 d'ERC, i 6 vots en contra, els 5 de PSC i el del PP.
A l'esmentada moció també s'insta a posar en marxa i vetllar pel funcionament de la comissió que en el seu dia ja es va constituir i quina funció era l'estudi del nomenclàtor dels carrers i places de Calella per tal de veure si tots aquests noms són adients a l'època, cultura i tradició locals.

 

18/02/11 SENSE SENYAL DURANT 24 HORES PEL TANCAMENT DE TV3 AL PAÍS VALENCIÀ

04/02/11 CANVI DE NOM DE PLACES DE CALELLA

Info Ràdio Calella

 

10/01/11 ACTIVITATS DE NADAL

 

 

05/11/10 CAMÍ CAP A LA INDEPENDÈNCIA

Info Ràdio Calella

 

05/11/10 DEBAT-COL·LOQUI: CAMÍ CAP A LA INDEPENDÈNCIA

El proper divendres 5 de novembre a les 21h. al Teatre Orfeó Calellenc, celebrarem un debat-col·loqui amb el títol de: Camí cap a la Independència.

Uriel Bertran (Solidaritat Catalana), Rut Carandell (Reagrupament), Àngel Colom (CiU) i Pere Aragonès (Esquerra), moderats per Dolors Lieury .

 

04/11/10 ASSISTÈNCIA AL FÒRUM SERHS

El dijous 4 de novembre va tenir lloc al Castell Jalpí, d'Arenys de Munt, i dins els actes de celebració dels 35 anys del grup SERHS, una conferència amb el títol de: "Política i valors: relat d'una experiència", a càrrec de l'ex lehendakari Juan José Ibarretxe. Uns quants dels membres de la Plataforma Calella decideix Independència! varen tenir la sort de poder-hi assistir i allà, entre d'altres, poder conversar, per exemple, amb Carles Mora, alcalde d'Arenys de Munt. 

07/10/10 CALELLA MORALMENT EXCLOSA DE LA CONSTITUCIÓ

El Ple de l'Ajuntament de Calella en sessió del dia 7 d'octubre ha aprovat la moció presentada per ERC i CiU que demanava considerar Calella moralment exclosa de l'àmbit de la Constitució espanyola. El resultat de la votació de l'esmentat punt va ser de 10 vots afirmatius (CiU i ERC), 5 abstencions (PSC) i un vot en contra (PP).

En el transcurs del Ple i en l'apartat de precs i preguntes, la Plataforma Calella decideix Independència! va intervenir-hi per tal de donar la seva valoració d'aquesta moció, així com demanar a l'Ajuntament que consideri el canvi dels noms de la Plaça de la Constitució per Plaça de l'Ajuntament i de la Plaça d'Espanya per Plaça del Bunyol.

12/09/10 IMATGES DE LA DIADA 2010

10-11/09/10 LA PLATAFORMA AMB LA DIADA

11 de setembre - DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

 

11.00 h, CONCENTRACIÓ de ciutadans, entitats i partits polítics a la plaça de l’Ajuntament
11.30 h, PASSEJADA POPULAR fins a la plaça de Catalunya passant pel c. Església
12.00 h, OFRENA FLORAL I PARLAMENTS al monument de Rafael Casanova
...............................
TARDA: MANIFESTACIÓ A BARCELONA
15.30 h, TROBADA a la pl. de les Roses, dels participants a la manifestació de Barcelona.
16.00 h, SORTIDA dels autobusos.
...............................

RESERVES I VENDA ANTICIPADA DE TIQUETS (5€) FINS EL DIA 10 A LA LLIBRERIA EL FARISTOL, AL SOPAR POPULAR DE LA MARXA DE TORXES i a: 606 435 479 info@calelladecideixindependencia.cat

PORTEU LES VOSTRES SENYERES I ESTELADES!

 

 

10 de setembre - MARXA DE TORXES
19.30 h, VENDA de torxes a la pl. Catalunya (2€)
20.00 h, SORTIDA DE LA MARXA DE TORXES des de la pl. Catalunya, acompanyats del grup Sukupà. Recorregut pel c. Cervantes, c. Església, Bisbe Sivilla, plaça de l'Ajuntament on es farà la LECTURA DEL MANIFEST, continuació de la marxa pel c. Riera, riera Capaspre i pg. Manuel Puigvert fins al Monument de la Sardana.
...
22.00 h, SOPAR A PREUS POPULARS, HAVANERES amb el grup Els Rogers i CREMAT

30/08/10 calelladecideixindependencia.cat

 

Com ja vàrem informar a l’última assemblea, la Plataforma seguirà treballant amb uns nous objectius. El primer pas ha estat sol·licitar a la Generalitat la inscripció de la Plataforma com a entitat amb un nou nom que deixa clar quin serà el tarannà de la mateixa: PLATAFORMA CALELLADECIDEIX INDEPENDÈNCIA!

 

A partir d’ara el nou web serà www.calelladecideixindependencia.cat on podreu seguir tota la informació de la plataforma. De la mateixa manera el grup de Facebook ha canviat el nom a Plataforma Calelladecideix Independència!

 

A hores d’ara a la Plataforma hi conviuen sensibilitats diverses, amb persones pertanyents a diferents partits i d’altres sense cap militància organitzativa. Ara bé, a tots, absolutament  A TOTS ens uneix un objectiu comú i irrenunciable: Catalunya com a nació té dret a superar l’estatus polític actual i esdevenir un Estat , lliure i sobirà, i amb ple dret, democràtic i social, emmarcat dins dels Països Catalans com un estat més dels que formen la Unió Europea.

 

10/07/10 SOM UNA NACIÓ. NOSALTRES DECIDIM: INDEPENDÈNCIA!

Davant la sentència del TC, i per respecte al poble català, la societat civil s'ha de mobilitzar.

La manifestació “Som una nació. Nosaltres decidim” es farà a Barcelona i s’iniciarà dissabte 10 de juliol a les 6 de la tarda des de la cruïlla del Passeig de Gràcia amb l'Avinguda Diagonal. La manifestació anirà encapçalada per la pancarta “Som una nació. Nosaltres decidim” i per diverses personalitats de la societat civil i de les principals organitzacions socials, polítiques i culturals del país.

La Plataforma Calella decideix! ens sumem a la crida i organitzem un BUS:
Veniu a Barcelona amb la vostra família i els vostres amics. Feu córrer la convocatòria.

LLOC DE SORTIDA: Parada de Bus davant la Pl. dels Taronjers a les 16:00 hores del dissabte, 10 de juliol. Inici de la mani a Bcn a les 18 hores.
PREU PER PERSONA: 5 EUROS
RESERVES: info@calelladecideix.org i al MÒBIL 606435479.
OMPLIM BARCELONA D'ESTELADES EL 10 DE JULIOL!!
Plataforma som i serem tots! Us hi esperem!

29/06/10 BRINDIS PER LA INDEPENDÈNCIA

Info Ràdio Calella

 

12/06/10 TOTS A BARCELONA PER L'AUTODETERMINACIÓ

Marxa des de la plaça Urquinaona cap al Parlament de Catalunya per deixar ben clar que AUTODETERMINACIÓ ÉS DEMOCRÀCIA.
Organitzada per la Plataforma pel Dret de Decidir! la Plataforma Calella decideix! ens sumem a la crida i organitzem un BUS:

LLOC DE SORTIDA: Parada de Bus davant el Mercadona a les 16.30 hores  del dissabte 12 de juny. Inici de la mani a Bcn a les 18 hores.
PREU PER PERSONA: 5 EUROS
RESERVES: info@calelladecideix.org i 606435479

- Donem suport a les consultes populars sobre la independència.
- Mostrem el nostre rebuig absolut a qualsevol tribunal que vulgui decidir el nostre futur.
- Reclamem el dret a l'autodeterminació del poble català perquè som una nació i perquè autodeterminació és democràcia.

Plataforma som i serem tots! Us hi esperem!

 

15/05/10 LA PLATAFORMA CALELLA DECIDEIX! CONTINUA

El divendres 14 de maig es va celebrar l'Assemblea Informativa i Participativa que havia de tractar la valoració dels resultats del 25A així com el futur immediat de la Plataforma.

Després de fer un agraïment general tant a tots els voluntaris com a la ciutadania en general que varen donar suport a la celebració d'aquesta Festa de la democràcia, els membres de la Plataforma van informar de la seva voluntat de que aquesta seguís en actiu: el seguiment dels acords de la moció aprovada pel Ple de l'Ajuntament, el recolzament a tots els actes en suport al dret de decidir i a les consultes que s'aniran portant a terme a diversos municipis del país i la lluita pel dret a l'autodeterminació i l'alliberament nacional seran els principis bàsics que guiaran el camí de la Plataforma.

Info Ràdio Calella

 

14/05/10 GRÀCIES A TOTHOM!!

 

25A RESULTATS

Cens electoral: 15.813
Participació: 2.990 (18,91%)
: 2.815 (94,15%)
No: 102 (3,41%)
Blanc: 61 (2,04%)
Nul: 12 (0,40%)

Gràcies a totes les Calellenques i tots els Calellencs que han exercit el seu dret a decidir.
Gràcies a tots els voluntaris i voluntàries i a tots aquells que, poc o molt, han posat de la seva part per poder realitzar el Referèndum sobre la Independència de Catalunya a la nostra ciutat.

Plataforma som i serem tots!

 24/04/10 GRAN ACTE FINAL DE CAMPANYA

El dissabte 24, a partir de les 20:30 h. i a la Plaça de l'Ajuntament, la Plataforma Calella decideix! farà el seu gran Acte de Final de Campanya.

Hi intervindran: l'Alcalde dela Ciutat, Josep M. Juhé, els tres ex-alcaldes Ramon Bagó, Joaquim Rey i Josep Basart, l'empresari Josep Vilella, l'actor Jordi Bosch, la vicepresidenta de la Plataforma pel dret a decidir, Carme Forcadell i els observadors internacionals que faran elseguiment de la jornada del 25 d'abril. 

23/04/10 PER SANT JORDI A LA PLAÇA DE L'ESGLÉSIA

Aquest divendres, 23 d'abril, diada de Sant Jordi, la Plataforma Calella decideix! serà a la Plaça de l'Església amb una parada de venda de roses, fent publicitat de la Consulta del 25A i recollint el Vot anticipat.

Us hi esperem!

16-18/04/10 VOT ANTICIPAT, ACTE DE JOVENTUT I... PLUJA

Aquest cap de setmana ha sigut intens en quant a activitat de la Plataforma Calella decideix! Tal com ha anat passant tota la setmana, hi ha hagut recollida del Vot anticipat a diversos llocs de la Ciutat: carrer Dr. Vivas, Pavelló d'Esports, Plaça Ròmul Bosch i Alsina, Passeig de Mar, Plaça de l'Església, local de la Plataforma, Ànimes, 50... amb un èxit considerable.

El divendres 16, des de les 5 de la tarda i fins passada la mitjanit, hi va haver una successió d'actes a la Plaça de l'Església per part del grup de joves, amb actuacions, sopar i concert.

I finalment, el diumenge... va arribar la pluja. El mal temps es va convertir en el protagonista de la jornada fent que s'hagués de suspendre el Vermut i Lletres que comptava amb la participació de Patricia Gabancho i Xavier Hernandez, així com la "Vermutada Popular".

Esperem que aquesta aigua  sigui la darrera que ens cau del cel abans del 26 d'abril.

 

10/04/10 JORNADA DEL VOLUNTARIAT

Aquest dissabte, 10 d'abril es va celebrar la Jornada del Voluntariat a partir de les 12 del migdia a l'Hotel Vila. Al voltant d'una setantena de persones, adherits i voluntaris, es van reunir per tal de passar unes hores fent unes xerrades de formació sobre Campanya, Logística i Col·legi electoral.

A partir de les 2 de la tarda hi va haver una xerrada per part d'Alfons López Tena, el qual va parlar a partir de les seves experiències com a coordinador de la campanya del Referèndum d'Osona i de les que porta actualment, Mataró i Olot.

Finalment hi va haver un dinar al que van assistir gran part d'aquests voluntaris junt amb el mateix Alfons López Tena.

08/04/10 EL PLE DE L'AJUNTAMENT APROVA LES MOCIONS DE LA PLATAFORMA

El dijous 8 d'abril de 2010 podrà ser recordat a la història local com el dia en que el Ple del'Ajuntament de Calella va aprovar les dues mocions referents a la Consulta Popular sobre la Independència que havia presentat la Plataforma Calella decideix!

En el transcurs d'aquest Ple, les dues mocions van ser considerades pel procediment d'urgència i així van poder ser sotmeses a votació. Amb la presència de més d'una trentena d'adherits i simpatitzants de la Plataforma, l'Alcalde de Calella va procedir a fer la presentació d'aquestes dues mocions que van ser llegides pels representants dels tres grups municipals que les havien fet seves i presentat a consideració del Ple. A continuació va poder prendre la paraula en Xavier Ponsdomènech, coordinador de la PCd!, que va encoratjar tant a tots aquells que estan fent possible la realització d'aquesta consulta com als mateixos partits polítics presents perquè introdueixin als seus programes la realització d'un referèndum per la independència de caràcter vinculant.

El torn dels grups municipals el va iniciar el representant del PP que, després d'agraïr que se'ls fes arribar, en el seu dia, la còpia de la moció, va comunicar el seu vot negatiu per estar en total desacord amb el contingut de les mateixes. Jaume Puig, d'ERC, va fer tot el contrari, donant total suport als texts i oferint tota la seva col·laboració. Josep Torres, pel PSC, va transmetre la seva simpatia per aquest moviment de participació ciutadana però va argumentar que seguint el programa del seu partit, no podia votar a favor de la primera moció, encara que sí a la segona.

Montserrat Candini, de CiU, va recordar la història i els estatuts, tant de CDC com d'Unió, per mostrar-se favorable al vot afirmatiu i va felicitar també aquest moviment social que el que està fent és sacsejar, d'alguna manera, la societat local. Unes paraules més institucionals de l'Alcalde, Josep M. Juhé, en les que també ressaltava la importància dels processos de participació ciutadana i el moment històric que s'estava vivint, van donar pas a les votacions que varen donar el resultat de 11 a favor (CiU i ERC), 5 abstencions (PSC) i 1 en contra (PP) per la primera moció, i 16 vots a favor de la segona moció per 1 de sol en contra del PP.

03/04/10 IMATGES DE CAMPANYA

 

01/04/10 GRAN ÈXIT A LA INAUGURACIÓ DEL LOCAL

De gran èxit d'assistència i participació podem definir l'acte d'inauguració de la seu de la Plataforma Calella decideix! Apartir de les 8 de la tarda, i malgrat el temps, una bona quantitat de gent es va acostar al carrer de les Ànimes, 50, per acompanyar-nos en aquells moments. Des de l'Alcalde i els representants de pràcticament totes les forces polítiques locals fins al darrer dels voluntaris, tots van aprofitar per desitjar a la Plataforma un bon èxit de cara a l'organització de la Consulta del proper 25 d'abril. Al mateix temps, i mentre s'anava brindant, es va seguir treballant lligant els diferents actes, graelles de taules electorals, properes penjades de cartells, voluntaris per al Vot anticipat, etc...

01/04/10 INAUGURACIÓ DE LA SEU DE LA PLATAFORMA

Aquest dijous, 1 d'abril, a partir de les 8 de la tarda s'inaugurarà la que serà la seu de la Plataforma Calella decideix! fins l'endemà de la Consulta Popular del 25 d'abril. El local està situat al carrer de les Ànimes, 50, i allà ens hi podreu trobar cada dia per tal d'informar-vos del que calgui.

Aquest mateix local, a partir del 12 d'abril i en horaris que es faran públics els propers dies i que trobareu detallats en aquesta pàgina web, podran realitzar el Vot Anticipat totes aquellles persones que no puguin acostar-se a votar el dia 25.

Us hi esperem a tots per celebrar-ho amb una copa de cava o un refresc!

 

27/03/10 1r ACTE DE JOVENTUT

El dissabte 27 es va celebrar a la Plaça de l'Església el 1r Acte de Joventut organitzat per la Plataforma Calella decideix! L'acte, que va començar a partir de les 5 de la tarda, va consistir en una Taula rodona sobre els Joves i el Dret a decidir, un sopar popular i un concert a càrrec de Miquel del Roig.

A aquesta Taula rodona hi varen participar Gerard Figueras per la JNC, Javier Naya de les JSC, Eudald Calvo de Maulets i Albert Gaspà de les JERC. El moderador va ser Xevi Camps. Tots ells van respondre a quatre temes plantejats a partir d'unes opinions recollides entre joves de Calella: 1. Quins són els problemes que preocupen més als joves i el seu interès per la política, 2. L'edat mínima pel dret a vot, 3. Necessitat d'una consulta per la Independència i 4. Benefiicis de la Independència.

A continuació hi va haver un sopar popular a base de botifarra amb seques, al que van assistir prop d'un centenar de joves, i que va donar pas a un trepidant concert magistralment executat per Miquel del Roig.

 

21/03/10 TRET DE SORTIDA DE LA CAMPANYA

Carles Móra

Laura Vilagrà Carme Forcadell

 

21/03/10 2n ACTE POPULAR. INICI DE CAMPANYA

El diumenge 21 de març, a partir de dos quarts de deu del matí, al Passeig de Mar i davant el Monument a la Sardana, es celebrarà el 2n Acte Popular de la Plataforma Calella decideix! que donarà, a més, el tret de sortida a l'inici de campanya.

Començarà amb una botifarrada amb la col·laboració del grup Pa, Vi i Moltó. Mentres tant i sota una carpa annexa, Xavier Gelmà realitzarà un taller de titelles i globus per als més petits. Cap a les 11 del matí arribaran els parlaments que aniran a càrrec de Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor i portaveu de decidim.cat, Carles Móra, alcalde d'Arenys de Munt i portaveu de la Coordinadora de Consultes i Carme Forcadell, vicepresidenta de la Plataforma pel Dret a Decidir.

Seguidament hi haurà l'actuació de la Coral "Poble que canta, poble que avança", que donarà pas a una Vermutada popular. Durant tot el matí hi haurà també servei de bar així com un punt d'informació sobre la Consulta a Calella i recollida d'adhesions.

18/03/10 EL DRET A DECIDIR I L'ESPORT

El dijous 18 de març, i davant de més d'una cinquantena de persones, es va celebrar al Centre Pare Lluís Guixà de l'Escola Pia un debat sobre el Dret a Decidir i l'Esport. Va ser presentat i moderat per Carles Pascual, periodista de Catalunya Ràdio, i va comptar amb la presència de Jaume Conejero, vicepresident de la UFEC, responsable de Federacions de la Sectorial d'Esports del PSC i expresident de la Federació Catalana d'Handbol, així com de Sergi Blàzquez, vicepresident de la Plataforma ProSelecions Esportives Catalanes.

Carles Pascual va iniciar la presentació amb una exposició dels avantatges i inconvenients de la independització de les Federacions Esportives Catalanes i la influència en aquest procés de la política. Jaume Conejero, a continuació, va iniciar la seva intervenció amb un repàs de la història de les peticions de personalitat pròpia per part de les Federacions Catalanes, incidint en el seu estatus de règim jurídic privat. Va ressaltar també l'interès de la seva formació política en la major presència internacional de l'esport català.

El torn de Sergi Blàzquez va voltar entorn al dret a decidir en quant a les seleccions i els esportistes, la igualtat d'oportunitats i condicions i la força de les pressions polítiques a nivell nacional i internacional.

La sortida dels equips catalans a Europa en un nou marc polític, l'adequació de les categories inferiors, la implicació dels esportistes, i la pressió i la voluntat política de tirar endavant aquest procés, van ser uns quants dels punts que van donar vitalitat al debat i que van potenciar la intervenció del públic assistent.

Carles Pascual

Jaume Conejero Sergi Blàzquez

18/03/10 EL DRET A DECIDIR I L'ESPORT

El dijous 18 de març, a les 20,30h, a l'Escola Pia (Centre Pare Lluís Guixà) se celebrarà un debat sobre l'Esport i el Dret de Decidir, amb la participació de Sergi Blàzquez, vicepresident de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, Jaume Conejero, vicepresident de la UFEC i Responsable de Federacions de la Sectorial d'Esports del PSC i expresident de la Federació Catalana d'Esports. Moderarà l'acte en Carles Pascual, periodista de Catalunya Ràdio.

12/03/10 ENTRADA AL REGISTRE LA MOCIÓ QUE ES PRESENTA AL PLE

Avui al migdia la Plataforma Calella decideix! ha entrat al Registre de l'Ajuntament les dues mocions que es presenten a l'aprovació del Ple. Aquestes dues mocions (moció 1 i moció 2) fan referència al suport i al reconeixement que es demana als partits polítics representats a l'Ajuntament de la Consulta per la Independència que es celebrarà el proper 25 d'abril.

  

04/03/10 EL DRET A DECIDIR I LA IMMIGRACIÓ

Oriol Amorós

Djibril Sabaly Yamina Lamdaghri

Àngel Colom

Josep M. Forn Maresme Digital TV

04/03/10 EL DRET A DECIDIR I LA IMMIGRACIÓ

El dijous 4 de març, a dos quarts de nou del vespre se celebrarà a la Sala Mozart una Taula Rodona sobre el Dret a Decidir i la Immigració. Amb la participació de:

-Oriol Amorós. Secretari per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya
-Djibril Sabaly. De l'Associació Africana Moussa Molo
-Cristian Mora. De l'Associació s'Equatorians de Calella
-Yamina Lamdaghri. Ciutadana de Calella
-Àngel Colom. President de l'Associació Nous Catalans
-Josep M. Forn. Director de la pel·lícula "La Piel Quemada
Moderador: Mn. Ramon Masachs, Rector de la Parròquia de Poble Nou

A continuació, a les 22,15, es projectarà la pel·lícula "La Piel Quemada"

 

27/02/10 GRAN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ AL 1r ACTE POPULAR

El dissabte a la tarda la Plataforma Calella decideix! va convocar el seu primer Acte Popular que, en aquest cas, anava especialment dirigit a la població infantil de Calella. Més de 200 persones es van reunir a la Plaça de l'Església per anar seguint i gaudint de les activitats programades.

Després d'haver arribat a un pacte amb les altures perquè el temps no espatllés la tarda, els tallers de bombolles i de pintar cares, magistralment conduits per en Xavier Gelmà i la Hanna Babska, van fer les delícies dels infants. Una prova d'això són les fileres de nens i nenes que s'anaven formant per esperar el seu torn.

El grup La Bicicleta va amenitzar tota la tarda amb les seves cançons d'animació per a la mainada i alguna altra del folk més clàssic que també va fer cantar a alguns pares.

Una xocolatada perfectament condimentada per l'Associació Cívica i Cultural Sant Quirze va posar punt final a una tarda que va servir també perquè la Plataforma recollís més adhesions i donatius per anar vitalitzant la campanya.

JA SOM MÉS DE 1000 ADHERITS!

Visiteu el nostre Àlbum de fotos

27/02/10 1r ACTE POPULAR

El dissabte 27 de febrer a partir de les 16 hores a la Plaça de l'Església, la Plataforma Calella decideix! organitza el 1r Acte Popular. Constarà de:
-Xocolatada a càrrec de l'Associació Cívica i Cultural Sant Quirze
-Taller de pintures a càrrec de Hanna Babska
-Taller de bombolles a càrrec de Xavier Gelmà
-Grup d'animació LA BICICLETA (web) per a la mainada 

També hi haurà informació, suport a la plataforma, recollida d'adhesions i campanya tot el matí al carrer de Sant Joan.
Vine i participa! Plataforma som tots!
Us hi esperem!

 

22/02/10 REUNIÓ DE LES SUBCOMISSIONS DE LOGÍSTICA I CAMPANYA

Aquest dilluns 22 de febrer ha tingut lloc la primera reunió de les subcomissions de campanya i logística, un fet que es repetirà, a priori, cada dilluns fins el dia de la consulta. Quinze persones es van sumar als responsables de la comissió, on es va explicar el full de ruta a seguir per dur a terme una eficient i potent campanya amb els mitjans dels que disposem. També es van crear responsables per a treballar la campanya i el vot anticipat, específicament per a la gent gran i per a la gent jove i es va reforçar el ja creat grup per a la immigració.

Moltes idees i ganes de treballar, va fer de la reunió un interessant punt de trobada. Organitzar el vot anticipat serà una de les feines més important i urgents a desenvolupar. És per això, que necessitem de tots els voluntaris que es van adherir a la Plataforma per tal de treballar plegats.

Animem a la gent a assistir a les properes reunions. Plataforma som tots!

 

18/02/10 XERRADA ECONÒMICA

Aquest dijous 18 de febrer s'ha celebrat a la sala de L'Esplai, una Xerrada econòmica amb el Cercle Català de Negocis (CCN). Davant de més d'un centenar de persones els arguments sobre els beneficis de la consecució d'un Estat propi han anat siguent exposats a partir de les dades de la situació real de dèficit del nostre país.

Ha iniciat el torn de paraules l'Enric Hernández, president de l'Associació Turística de Calella, com a representant del món empresarial local i com a exponent de la problemàtica que afecta al model econòmic més proper. Així, ha fet una radiografia de l'aspecte econòmic de Calella, resaltant que es tracta d'un teixit empresarial basat en empreses de serveis i turisme. El fet que depengui principalment de clients provinents de la zona euro que començala seva recuperació i que consta d'un teixit social i civil prou consolidat s'enfronta al dèficit d'infraestructures, la sobreregulació de les empreses i la manca d'una reforma laboral i financera.
Xavier Olivella, en nom del CCN, ha donat pas a l'exposició d'aquest col·lectiu. L'ha iniciat Àlex Sànchez fent un repàs al significat de que Catalunya arrastri, en aquests moments, un dèficit fiscal de 22.000 milions d'euros, i el que això representa en quant a limitacions per al desenvolupament, sobrefinançament per habitant i descens de la qualitat de vida dels habitants de Catalunya, tot comparant-ho amb els d'altres zones de l'Estat que es veuen injustament benefiaciades gràcies al nostre esforç i la nostra malentesa solidaritat.
El que es podria fer, en un any, amb aquests 22.000 milions d'euros, ho ha enllaçat Joan Condins, també del CCN, per explicar els avantatges de tenir un Estat propi. Despeses pròpies d'un Estat, reducció d'impostos, millora de les infraestructures, les polítiques socials i les pensions, serien la base dels nous Pressupostos gràcies a la no sortida del país d'aquella quantitat de milions.
A partir d'aquí ha marcat el full de ruta del CCN cap a l'assoliment de la independència, fent una crida als partits polítics a deixar clara la seva posició abans de les properes eleccions i a actuar en conseqüència. Igualment ha fet una crida a participar en les properes consultes a celebrar el 28 de febrer i el 25 d'abril.
L'acte ha acabat amb un petit refrigeri on s'ha pogut seguir comentant i dialogant amb els ponents.
 
 Maresme Digital TV

 

18/02/10 PROPER ACTE: XERRADA ECONÒMICA

El proper dijous 18 de febrer, a les 20,15h, a la sala de l'Esplai, carrer Francesc Bartrina, 10-12, hi haurà una Xerrada econòmica amb el Cercle Català de Negocis (CCN), una xarxa d'empresaris i professionals que dóna suport a l'assoliment de l'Estat propi de Catalunya. Comptarem també amb la intervenció del President de l'Associació Turística de Calella, Enric Hernández.

- Benvinguda. Enric Hernández, President de l’Associació Turística de Calella 
- Presentació. Juli Martí, Cap de Protocol del CCN
- Dèficit Fiscal i Limitacions pel Desenvolupament Català. Joan Canadell, Secretari General del CCN
- Avantatges d’un Estat Propi i Full de Ruta. Jaume Vallcorba, Sots-President del CCN
- L’esperança desfeta i el futur de Catalunya. Ramón Carner, President del CCN
- Torn de Paraules. Juli Martí, Cap de Protocol del CCN

Es clourà l'acte amb una copa de cava per als assistents .

 

13/02/10 CARNESTOLTES

 

10/02/10 PRESENTACIÓ DE LA MOCIÓ A L'ASSEMBLEA

Aquest dimecres, 10 de febrer, es va celebrar la 2a Assemblea informativa i participativa amb un primer punt especial: la presentació de la Moció que la Plataforma Calella decideix! presentarà als grups municipals amb presència al Ple de l'Ajuntament de Calella, per tal d'obtenir el seu suport a la realització de la consulta popular sobre la independència de Catalunya (veure PDF). (*)

Aquest punt ha iniciat l'acte i ha anat marcant les intervencions del públic assistent. A continuació s'ha fet un repàs a l'estat de comptes de la tresoreria que es va mantenint gràcies a les aportacions voluntàries dels ciutadans. 

La creació d'una sub-comissió d'Immigració ha servit per anunciar el proper acte del dia 4 de març que tractarà sobre aquest tema i que consistirà en una taula rodona amb representants de l'Administració i de diverses entitats no-governamentals dedicades directament a la integració dels immigrants.

Dos actes més propers, la Xerrada econòmica del dia 18 i la diada del 27, amb recollida de signatures i espectacle d'animació infantil, han obert el punt de comentar l'estat de les adhesions individuals, la col·laboració de les entitats i els comerços en la campanya, i la crida al voluntariat per anar concretant les seves funcions.

Un torn final d'intervencions del públic ha posat sobre la taula una bona quantitat d'aportacions i iniciatives que seran aprofitades per a futurs actes i de cara a la diada de la consulta.

(*) Per qualsevol qüestió relacionada amb la moció podeu contactar aquí abans del dia 17 de febrer.

 Maresme Digital TV

 

10/02/10 2a ASSEMBLEA INFORMATIVA I PARTICIPATIVA

El proper dimecres 10 de febrer, a les 8 del vespre i al primer pis de la Sala Mozart (Can Salom) se celebrarà la 2a Assemblea informativa i participativa. Es parlarà del proper acte del 18 de febrer, de la recollida de signatures i l'acte popular del dia 27, dela moció que es presentarà al Ple de l'Ajuntament, dels grups de treball del voluntariat, de dubtes, idees i suggeriments.

Fem una crida als ciutadans i a totes les entitats a participar-hi.

 

DEBAT PEL DRET A DECIDIR (21/01/10)

Aquest dijous 21 es va celebrar el debat pel dret a decidir amb les participacions de l'Iñaki Anasagasti (Senador PNV) i en Manel Mas (Exalcalde de Mataró i Diputat al Congrés PSC), l'acte el va moderar en Saül Gordillo, periodista i director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN). La platea del Teatre Orfeò de Calella estava plena amb més de cent noranta conciutadans, l’organització va haver d’obrir el pis superior.

En el primer bloc cada un dels ponents va exposar quina és la seva visió del dret a decidir i sobre l’actual l moviment de les consultes sobiranistes. Iñañi Anasagasti va realitzar un anàlisis històric del café para todos i va afirmar que ‘el desarrollo estatutario es un desastre con continuios incumplimientos por parte de estado’ y que la ‘democracia és un régimen de opinión pública’ i que el moviment ‘a Madrid lo miran con preocupación’, perquè a diferència del Pla Ibarretxe que era un ‘novimiento dentro de las instituciones’ les consultes a Catalunya ‘son un movimiento fuera de las instituciones, son una propuesta cívica’, una visió contraposada amb la d’en Manel Mas que defensava ‘l’encaix de Catalunya dins el marc actual’ i un ‘model federal de l’estat’ encara que reconeixent que no tots els seus companys de partit comparteixen aquest parer i que ‘a vegades es troben a faltar federalistes, aquí i allà’.

A continuació va haver el debat moderat per en Saül Gordillo, on en Manel Mas es va mostrar escèptic sobre com es gestionaria un procés de independència ‘amb qui es negociaria?, com es negociaria?’  i recordava el procés de independència dels balcans mentre l’Iñaki Anasagasti recordava el procés per la independència del Quebec i les diferències entre Canadà i Espanya, a Canadà el seu tribunal constitucional admet que la lectura de la Constitució no es pot fer al marge dels desitjos expressats a les urnes per un contingent significatiu de ciutadans i definia el tribunal constitucional espanyol amb un símil ‘en una final Barça Madrid el árbitro fuera elegido por Florentino Perez’ .

En Saül Gordillo va reflexionar sobre si ens trobem en un confilcte de sobiranies, la de l’estat o de la ciutadania i si Escòcia pot esdevenir un mirall, reflexions a les que l’Iñaki Anasagasti va respondre exposant que Europa hi han diversos moviments en a banda de Catalunya i Eusskadi, per exemple hi ha Escòcia, País de Gales, Bèlgica i que ‘més Europa és més Catalunya, més Euskadi, ...’, en Manel Mas defensava que ‘hi han certs plantejaments nacionalistes que no fan més Europa, hem de treballar per més Europa’ i tornant a recordar la guerra dels Balcans i la història d’Espanya.

L’acte va concloure amb un torn obert de paraula entre els assistents a l’acte on l’ Iñaki Anasagasti va felicitar a la ciutadania per la lliçó de democràcia que està realitzant per l’absència de confrontacions en tot el procés i per la llibertat on cada posició pot ser exposada, procés que des d’Euskadi es mira amb molt interès.

Video - Valoració dels participants -

Iñaki Anasagasti

Saül Gordillo Manel Mas

Enllaços externs:

Fotos (Bloc d'en Saül Gordillo)

El dret a decidir. Calella (Blog d'en Manel Mas)

En Calella hablando del derecho a decidir (Blog de l'Iñaki Anasagasti)

Deixa el  teu comentari

Comentaris (1)

 Maresme Digital TV

 

21/01/10 EXPOSICIÓ I DEBAT PEL DRET A DECIDIR

El proper dijous 21 al Teatre Orfeó de Calella, c/Església 249-251, hi haurà un debat pel dret a decidir amb les participacions de l'Iñaki Anasagasti (Senador PNV) i en Manel Mas (Exalcalde de Mataró i Diputat al Congrés (PSC), l'acte el moderarà en Saül Gordillo, periodista i director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Acabat l'acte, sopar amb els ponents al Restaurant Sant Joan (C/St. Joan,91) Preu del sopar 20€ (pica-pica, segons a escolir, postres i café i aigua i vi de la casa) Places Limitades!

Reserves a info@calelladecideix.org i Mòbil 60643547

 

14/01/10 1a ASSEMBLEA INFORMATIVA I PARTICIPATIVA

Maresme Digital TV 

 

14/01/10 ASSEMBLEA INFORMATIVA

Pel proper dijous 14 a Can Salom (Sala Mozart) a les 20:00 s'ha convocat una assemblea informativa.

L'assemblea serà un acte obert a tothom on la Plataforma Calelladecideix explicarà quins seran els propers actes organitzats i on qui vulgui podrà exposar idees per propers actes i qualsevol dubte, inquietud que es tingui.

 

18/12/09 RECOLLIDA DE SIGNATURES

 

Aquest dissabte vàrem començar a recollir adhesions al manifest de la Plataforma Calelladecideix, Es van recollir unes dues-centes noves adhesions que s’estan introduint en la pàgina web, algunes de les noves adhesions van oferir-se a formar part del voluntariat, als que no us heu adherit com a voluntaris us animem a fer-ho, faran falta moltes mans tirar endavant la consulta.

La nostra intenció és poder realitzar una vegada al mes algun acte públic en defensa al dret a decidir, us mantindrem informats mitjançant la pàgina web, cartells, i correu electrònic.

 

4/12/09 PRIMERA TROBADA AMB VOLUNTARIS

Maresme Digital TV

Aquest dijous es va celebrar la primera trobada amb voluntaris, ens van acompanyar en Jordi i l’Albert d’Arenys de Munt.

Per una millor organització s’han creat unes subcomissions, si voleu inscriu-vos a alguna contacteu amb nosaltres. Al mateix temps si voleu recollir signatures feu-nos-ho saber i us farem arribar el formulari corresponent.

Campanya

 

Objectius: Donar a conèixer de forma extensa la consulta.

Principals tasques: Penjar pancartes i cartells, recollida d’adhesions al manifest, fer proselitisme del Dret a Decidir i totes aquelles actuacions que serveixin per que la gent conegui la consulta

Seguretat

 

Objectius: Garantir el perfecte funcionament dels diferents actes que la plataforma organitzi, i la seguretat de la jornada en el(s) col·legi(s) electoral(s) i zones properes.

Principals tasques: Evitar que es produeixin aldarulls, crits o incidents varis en qualsevol acte que organitzi la Plataforma, en especial atenció  al dia de la consulta

Logística

 

Objectius: Proveir els materials i les infrastructures necessàries pels diferents actes que la Plataforma organitzi.

Principals tasques: Logística dels diferents actes organitzats i en el dia de la consulta el(s) col·legi(s) electoral(s) disposin de totes les infrastructures necessàries: urnes, taules, cadires, acreditacions, ...

Col·legi Electoral

Objectius: Garantir el correcte funcionament de la consulta dins el col·legi electoral

Principals tasques: Controlar que no hagi cap problema en les votacions, que no faltin paperetes, formar part de les meses, registre de votants

Premsa i Comunicació

 

Objectius: Realitzar la màxima difusió dels diferents actes i en especial de l’evolució de la jornada electoral

Principals tasques: Redacció de notes de premsa i la seva difusió

Informàtica

 

Objectius: Garantir que el sistema funcioni.

Principals tasques: Vetllar pel correcte funcionament del registre de vot i de les comunicacions amb la xarxa

 

26/11/09 PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA CALELLA DECIDEIX

 

Amb la sala completament plena amb més de dos-cents veïns de Calella els exalcaldes Srs. Josep Basart, Joaquim Rey i Ramón Bagó, i la vice-presidenta de la Plataforma pel Dret a Decidir, Sra. Carme Forcadell, han expressat el seu desig que la consulta sigui un èxit.

El Sr.Josep Basart ha afirmat en la seva intervenció, fent referència a l’article 8 de la Constitució Espanyola, que ‘no ens ha de fer por la Constitució’ i que la Constitució ‘no és una llei vital, és a dir que ha d’estar oberta a les reformes que la ciutadania reclami’.

A continuació ha intervingut el Sr. Joaquim Rey que ha demanat que ‘els partits polítics han d’acabar de fer el pas, i deixar de banda les seves ambigüitats’' i que és indiferent si és il·legal o no, els ciutadans tenen el dret a decidir’

Ha finalitzat les intervencions dels exalcaldes el Sr. Ramon Bagó, durant la seva intervenció ha recordat diverses situacions de catalanofobia i ha reflexionat sobre que ‘ens han arribar a creure que som assenyats’  i que ara ‘toca donar un cop de puny a la taula’.

Els parlaments els ha tancat la Sra. Carme Forcadell, ha manifestat que ‘el dret a decidir és un dret inalienable’ i que ‘Catalunya serà el que els catalans i les catalanes vulguin’

La Plataforma és fruit de la continua negativa de l’Estat espanyol a la llibertat de la ciutadania per poder decidir sobre el nostre futur com a país, a poder ser consultats sobre si volem ser un Estat, en definitiva a poder exercir un dret democràtic. La política és la eina de la societat civil.

Deixa el teu comentari

Comentaris (1)

Maresme Digital TV

 

26/11/09 PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA CALELLA DECIDEIX

El proper dijous 26 a dos quarts de 9 del vespre a la Cooperativa l’Amistat, carrer Església 203 de Calella, a la presentació de la Plataforma Calella Decideix.

En la presentació ens acompanyaran la Sra. Carme Forcadell, vice-presidenta de la Plataforma pel Dret de Decidir i els ex alcaldes de Calella Srs. Ramón Bagó, Joaquim Rey i Josep Basart.

Us hi esperem !!

 

25/11/09 JOSEP M. TERRICABRAS DÓNA SUPORT A LA PLATAFORMA

Maresme Digital TV

 

23/11/09 ESCRIT DE L'ALCALDE DE CALELLA, JOSEP MARIA JUHÉ

L’Alcalde de Calella, Sr. Josep Maria Juhè, ens ha fet arribar un escrit donant el seu parer sobre la consulta del proper 25 d’abril. [Descarrega’l en PDF]

En el seu escrit exposa que ' el federalisme que parlava en Pasqual Maragall com a la millor fórmula d’entesa a escala planetària i, per tant, també per a Catalunya i Espanya. El poc explorat i fàcilment criticat “federalisme asimètric” ens serveix tant per a organitzar-nos des del nivell més petit de relació humana, per posar un exemple la comunitat de veïns d’un bloc de pisos, fins al més gran i complexa, el govern mundial que haurien de ser les Nacions Unides. És un federalisme que s’ha de fonamentar en el reconeixement de les sobiranies compartides en un món global i també en el respecte cap a l’aportació des de la diversitat.’

 

 NEIX LA PLATAFORMA CALELLA DECIDEIX!

Maresme Digital TV

 

Donacions

Pots fer les teves aportacions a la plataforma:

COMPTE CORRENT A L’OFICINA DE CAIXA GIRONA DE CALELLA

Número de compte: 2030 0118 79 3300012142