26/11/09 PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA CALELLA DECIDEIX


 

Amb la sala completament plena amb més de dos-cents veïns de Calella els exalcaldes Srs. Josep Basart, Joaquim Rey i Ramón Bagó, i la vice-presidenta de la Plataforma pel Dret a Decidir, Sra. Carme Forcadell, han expressat el seu desig que la consulta sigui un èxit.

El Sr.Josep Basart ha afirmat en la seva intervenció, fent referència a l’article 8 de la Constitució Espanyola, que ‘no ens ha de fer por la Constitució’ i que la Constitució ‘no és una llei vital, és a dir que ha d’estar oberta a les reformes que la ciutadania reclami’.

A continuació ha intervingut el Sr. Joaquim Rey que ha demanat que ‘els partits polítics han d’acabar de fer el pas, i deixar de banda les seves ambigüitats’' i que és indiferent si és il·legal o no, els ciutadans tenen el dret a decidir’

Ha finalitzat les intervencions dels exalcaldes el Sr. Ramon Bagó, durant la seva intervenció ha recordat diverses situacions de catalanofobia i ha reflexionat sobre que ‘ens han arribar a creure que som assenyats’  i que ara ‘toca donar un cop de puny a la taula’.

Els parlaments els ha tancat la Sra. Carme Forcadell, ha manifestat que ‘el dret a decidir és un dret inalienable’ i que ‘Catalunya serà el que els catalans i les catalanes vulguin’

La Plataforma és fruit de la continua negativa de l’Estat espanyol a la llibertat de la ciutadania per poder decidir sobre el nostre futur com a país, a poder ser consultats sobre si volem ser un Estat, en definitiva a poder exercir un dret democràtic. La política és la eina de la societat civil.

Afegeix el teu comentari

Comentaris

Donacions

Pots fer les teves aportacions a la plataforma:

COMPTE CORRENT A L’OFICINA DE CAIXA GIRONA DE CALELLA

Número de compte: 2030 0118 79 3300012142